Klaar voor de start. Af!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

In het midden van de eeuwig durende schoolvakantie werd ik gestoord: ‘Ahmed Marcouch en 8 anderen volgen jou nu’. Het uit het niets gevolgd worden door een kamerlid is de natte droom van iedere maatschappijleer-docent. Het was net Suikerfeest geweest, dus ik besloot hem terug te volgen. Vindt ‘ie vast leuk. Kort daarop volgde het besef dat ik nu officieel deel uit maak van het referentiekader van een Tweede-kamerlid. En wat voor één, geen simpele backbencher, maar Ahmed ‘Sheriff van Slotervaart’ Marcouch. De druk om iets met mijn platform (tikkie overdreven maar platform klinkt gewoon héél cool) te doen werd opgevoerd.

Ahmed Marcouch op mijn Twitter

Crimefighter Ahmed Marcouch © Twitter / Maatschappijleer.net

Een rondje langs mijn sociale media maakte pijnlijk duidelijk dat ik mijn maatschappijleer-ambities flink heb laten sneuvelen. Mijn inmiddels voorlaatste tweet was er  één van 3 oktober 2013. Op Facebook was het niet veel beter. Het was niet dat er gebrek was aan maatschappelijke discussie de afgelopen 10 maanden. Grote maatschappelijke kwesties als de 1.000 immigranten van Teeven, Pietitie en het einde van Pauw & Witteman zijn zomaar aan @maatschappijlr voorbij gegaan.

Nu het nieuwe schooljaar echt is opgestart en ik weer aan de leerlingen heb kunnen wennen (en zij aan mij), komt er weer structuur en regelmaat in mijn leven. Tijd om een nieuwe poging te wagen om deze weblog nieuw leven in te blazen. Want de PvdA en maatschappijleer-Nederland (of is dat voor 80% hetzelfde publiek?) smacht naar inspiratie. Doel is om iedere maand één, misschien twee artikelen te publiceren waar je wat aan hebt (dat laatste wordt zeer discutabel). Kortom, goed nieuws voor alle docenten maatschappijleer die zich het afgelopen schooljaar in de steek gelaten hebben gevoeld, we staan klaar voor de start!

Over Stef van der Linden

Stef van der Linden Stef begon in 2017 met Methode M: de lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Tot schooljaar 2021-2022 stond hij 11 jaar zelf voor de klas op het vmbo.

https://www.linkedin.com/in/stefvanderlinden/