Na de zomer.. Methode M!

Inmiddels draait Methode M op volle toeren. Ga direct naar de methode maatschappijleer of lees er meer over op onze website.

Op dit moment zit of ga ik richting het terras. Steevast de afsluiter van de laatste schooldag. We hebben het schooljaar weer overleefd en denken even zes weken lang niet aan onze leerlingen en collega’s. Heerlijk!

Toch kijk ik nu al uit naar het volgende schooljaar. Zelfs met een beetje spanning in mijn buik. Niet omdat ik een moeilijke klas voor mijn neus krijg of een nieuw vak ga geven. Nee, het is mijn methode voor maatschappijleer waarmee volgend schooljaar een aantal scholen gaat starten als pilot.

Als je al een aantal jaren uit hetzelfde boek lesgeeft, ga je vinden dat sommige zaken anders kunnen: inhoudelijk, maar misschien nog meer de vorm waarin de stof van maatschappijleer aangeboden wordt. Met mijn achtergrond in online marketing jeukte mijn handen, omdat ik weet dat het anders kan. Begin dit schooljaar gaf ik al een voorproefje van de mogelijkheden via een reeks internetopdrachten. Het afgelopen schooljaar is daar maar liefst 15.000 keer gebruik van gemaakt. Rond de verkiezingen kwam daar “de Tweede Kamerverkiezingen special” bij: ruim 5.000 keer gebruikt. Wauw!

Afgelopen anderhalf jaar ben ik druk bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuwe online methode voor maatschappijleer. Ik heb vier onderwerpen gekozen waarin ik de eindtermen van maatschappijleer verwerk en aanvul met actuele en relevante leerstof: de syllabus van maatschappijkunde en het competentiemodel van mediawijsheid. Ondertussen blijf ik ook werken aan extra maatschappijleer opdrachten, die voorlopig voor iedereen gratis toegankelijk blijven. Dit als aanvulling op de methode, die zorgt voor meer keuzevrijheid en verdieping.

Komend schooljaar gaan zes scholen met een of meerdere onderwerpen (Samenleving, Politiek, Mediawijs en Criminaliteit) van Methode M aan de slag. Hun feedback verwerk ik direct terug in de methode. Want dat kan online!

Lees meer over Maatschappijleer:

Afstandsonderwijs en het vak maatschappijleer

Maatschappijkunde op het vmbo: hoe het ook kan!

Nieuwe syllabus maatschappijkunde vmbo 2022

Begin 2018 wil ik mijn methode aan gaan bieden voor iedereen die ook wil overstappen naar iets digitaals, iets actueels, iets wat écht de interesse opwekt. Mocht je interesse hebben in een demo-account (voor één persoon te gebruiken), dan kun je alvast je gegevens achterlaten zodat je begin volgend schooljaar kan oriënteren op Methode M voor schooljaar 2018-2019.

Maak kennis met de nieuwste online methode voor maatschappijleer: Methode M

Fijne vakantie!

Over Stef van der Linden

Stef van der Linden Stef is ongeveer 10 jaar werkzaam als leraar maatschappijleer in Oisterwijk. Hij heeft met name examenklassen maatschappijkunde en is mentor van vmbo kader 4e klas. Daarnaast werkt hij hard aan zijn online methode voor maatschappijleer.

https://www.linkedin.com/in/stefvanderlinden/