Nieuwe syllabus maatschappijkunde vmbo 2022

In mijn column voor Maatschappij & Politiek schreef ik eerder al dat ik mocht meewerken aan het vernieuwen van de syllabus maatschappijkunde. Een enorm leuke en eervolle klus. De klus zit erop en nu is het aan het werkveld om hierover te oordelen.

Naar mijn mening hebben we een mooie nieuwe syllabus, die beter recht doet aan maatschappijkunde en de leerlingen op het vmbo We hebben waar nodig geactualiseerd, bijgeschaafd en bovenal gekozen voor een veel duidelijker format.

Persoonlijk ben ik blij dat we hem veel toekomstbestendiger hebben kunnen maken. We noemen bijvoorbeeld niet meer expliciet de namen van politieke partijen. Ook hebben we aandacht gegeven aan de consistentie binnen de syllabus. Het maatschappelijk vraagstuk hebben we bijvoorbeeld nu ondergebracht bij de leervaardigheden.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Tot 26 januari 2020 staat de veldraadpleging open. Ik spreek names de hele commissie als we uitkijken naar ieders reactie! Aanmelden kan hier

Over Stef van der Linden

Stef van der Linden Stef begon in 2017 met Methode M: de lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Tot schooljaar 2021-2022 stond hij 11 jaar zelf voor de klas op het vmbo.

https://www.linkedin.com/in/stefvanderlinden/