Lukas’ archief

Logo van het vroegere maatschappijleer.net

Logo van het vroegere maatschappijleer.net

Je had er rare snuiters rond lopen op de lerarenopleiding maatschappijleer hoor. Maar Lukas was oké.  Hij was het stereotype links; baard, sjekkies, duurzaam en anarchist. Hoewel Lukas een idealist is en ik een realist, mocht ik hem graag. We hadden gemeenschappelijke passies voor de maatschappij, het internet en journalistiek.

Het was Lukas met wie ik in juli 2010 een blog maakte van maatschappijleer.net, fanatiek gingen we aan de slag. Lukas was er beter in dan ik en schreef in drie-vier maanden tijd een stuk of 30 berichten, daarna verviel de discipline bij ons beide en ging de site geteisterd door virussen na enige tijd offline.

Lukas vertrok na zijn afstuderen naar Berlijn en we verloren het contact, laatst hoorde ik dat hij daar bij een jongerencentrum aan het werk was als vrijwilliger. Uit waardering voor de door hem getikte stukjes heb ik ze na enig oppoets werk weer online gezet. Ze komen uit de tijd van het begin van de wereldse crisissen waar we nog steeds veel van lezen in het nieuws. Het is mooi om te zien hoe Lukas dit verwoord,  zeer de moeite waard om eens door heen te bladeren.

Zeker interessant zijn:

Bekijk hier alle berichten van Lukas.

Mocht je dit nog lezen Lukas, stuur me een mailtje, praten we bij.

Over Stef van der Linden

Stef van der Linden Stef begon in 2017 met Methode M: de lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Tot schooljaar 2021-2022 stond hij 11 jaar zelf voor de klas op het vmbo.

https://www.linkedin.com/in/stefvanderlinden/