Ik ga op vakantie en neem mee…?

We hebben het gered! In oktober van het vorige jaar stelde ik mezelf de uitdaging om te gaan bloggen. Alle ideeën die ik in de loop d’r tijd had opgedaan voor mijn vak wilde ik opschrijven en delen. Deze ideeën leidde weer tot nieuwe ideeën en zo schreef ik een schooljaar lang vol.

Viva la vakantie

Met loonsverhoging in ’t verschiet, maar zo’n vakantie geboekt.

Hoewel tijd de grootte boosdoener is, lukte het toch om gemiddeld 2 berichten per maand te schrijven (op maart en juni na, druuukk!!). Als ik de reacties zie die ik er op krijg, dan heb ik ’t ook niet voor niets gedaan en dat geeft juist de voldoening om er ook mee door te gaan!

Maar eerst vakantie. Van mij hoor je 6 weken niks. Een groot gat ontstaat, wellicht ga je straks op vakantie en ben je verstoken van de actualiteit? (Kan dat nog?) Maar wat dan? Dan is Twitter een ideaal middel om op de hoogte blijven dat wat er speelt op macro- en mesoniveau.  Vandaar dat ik graag aan jullie wat interessante tweeps voorstel. Alvast een fijne vakantie!

1. @conradhackett twittert feitjes over Amerika en de wereld:

2. @rcbregman twittert, correspondeert over het basisinkomen en meer

3. @HansTeunissen opperhoofd van de maatschappijleraren

4. @chall brengt het nieuws in de klas!

5. @thebandb onderwijsguru

6. @svanderweide wie gebruikt er geen video van ‘m in de les?

7. @Huijbers collega met tweets over vernieuwend onderwijs

8. @parlement over dat wat is en dat wat was in de Haagse politiek

9. @steeph Sargassoblogger, beetje witte sokken in sandalen, maar wel cool en interessant

10. @JaapJansen razend snel met twitteren van politiek nieuws

 

Over Stef van der Linden

Stef van der Linden Stef begon in 2017 met Methode M: de lesmethode voor maatschappijleer, maatschappijkunde en burgerschap. Tot schooljaar 2021-2022 stond hij 11 jaar zelf voor de klas op het vmbo.

https://www.linkedin.com/in/stefvanderlinden/