Webquest 2.0: ‘Werken in Nederland’

Introductie van de webquest 'Werken in Nederland'

Introductie van de webquest ‘Werken in Nederland’

Ik ben aan het experimenteren met nieuwe ‘webquests’ of in ieder geval een andere vorm van het aanbieden van opdrachten voor leerlingen dan een Word-document. Zo heb ik voor mijn eigen leerlingen (maatschappijleer 2, vmbo) een webquest ontwikkeld over het thema werk.

Ga naar de webquest ‘Werken in Nederland’

Leerlingen hebben gemiddeld 100 minuten nodig om het verslag te maken. Doordat er bronnen bij staan en alles goed via Google te vinden is het goed te doen. De meeste leerlingen geven aan dat ze er van hebben geleerd.

De insteek was alle onderdelen van het thema Werk langs laten lopen en dit zelfstandig verwerken in een verslag. En dit op een beetje aantrekkelijke manier. Ik hoor graag wat feedback en uiteraard mag je het gebruiken voor je eigen lessen.

Over Stef van der Linden

Stef van der Linden Stef is nu ruim 8 jaar werkzaam als leraar maatschappijleer in Oisterwijk. Hij heeft met name examenklassen en is mentor van vmbo kader 3e klas. Daarnaast werkt hij als freelancer aan diverse projecten op het gebied van online marketing. Op maatschappijleer.net combineert hij zijn passie voor onderwijs en internet!

https://www.linkedin.com/in/stefvanderlinden