Welkom! Dit is de blog van Stef van der Linden, leraar maatschappijleer en nu dus ook blogger.

Doordeweeks voor de klas, 's avonds en in het weekend in de bezemkast van de school. Gelukkig is er wifi.

M&P

Maatschappij & Politiek

(Column M&P) Onderwijspartij

door op

De eerste 100 dagen van dit kabinet zitten erop. Fijn dat de economie er weer bovenop is, jammer dat de publieke sector daar 10 jaar voor heeft moeten bloeden. Ook de komende jaren vrees ik dat we onder de bezielende leiding van Mark Rutte meer moeten gaan participeren, zodat er nog minder handen aan het bed, agenten op straat of leraren voor de klas zijn.

Maatschappij & Politiek

(Column M&P) #AskArie

door op

Hij snapt de docenten. Wie? Onze nieuwe minister voor. Arie Slob. Bij aanvang al twee pluspunten: 1. Hij stond voor de klas als leraar maatschappijleer en 2. Hij is niet Sander Dekker.

Maatschappij & Politiek

(Column M&P) Wilhelmus

door op

Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed, den vaderland getrouwe blijf ik tot in den dood. Een Prinse van Oranje ben ik, vrij, onverveerd, den Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd.

Maatschappij & Politiek

(Column M&P) Schadenfreude

door op

Een collega mailde mij een hip filmpje over schadenfreude en dat in relatie tot Donald Trump. Interessant voor een leraar maatschappijleer schreef hij erbij. Hij had gelijk.

M&P nr. 2 Sander Dekker

(Column M&P) Geachte excellentie

door op

Complimenten voor uw afscheidsinterview in M&P. U zei eens wederom he-le-maal niets. Het interview was veelzeggend voor de afgelopen vier jaar waarin u deze portefeuille hebt vervuld. Uw imago als de vriendelijk ogende en sympathieke wethouder uit Den Haag werd in korte tijd afgebrokkeld tot een weinig betrokken bestuurder die het onderwijs maar niet leek te begrijpen.

volgende

Blijf op de hoogte bij nieuwe berichten:

Ergens naar op zoek?